…objavljeni delovi : IIIIIIIVVVIVIIVIIIIXX

Tih 48 sati, bilo je samo uvod u karmički udes, koji sam doživeo sa njom i trajao je skoro dve naredne godine. Po pisanju sudeći, možda još traje. U to vreme desio mi se život, to znam. Ali izgleda o tome pisaću u nekoj knjizi jednog dana. Možda.

“Eto, još na momente sve me spuca kao nogom, pa se zamislim i pitam, da li je 9. Januar uopšte prošao?”

Na kraju svašta sam joj još hteo reći, mada smo svašta već izgovorili jedno drugome: “Nedostaješ, volim te, mrzim te, želim da propadaš, da uspeš, srećno, da bog da se sutra ponovo udala i pri tome ceo život kajala, razbij se, nosi se, vrati se, ne umem bez tebe, odjebi…”. Eto, to SVE – aaaAAaaaa. Mada u sebi znam, da nije trebalo tako da se desi. Sad šta je, tu je. To tako ide u ljubavi koja gubi. Znam da nikad nismo ni imali prave prilike, ali opet, to je nakon svega: “To”. Odluke su odluke, i ne moraju značiti rešenje. Rešenja se traže, to su procesi koji se ne menjaju u sekundi, to traje godinama, čak čitave živote. No ipak, odlučimo u sekundi i onda živimo sa tim ceo život. U nadi, da je to pravo rešenje.
Eto, posle svega još uvek možemo da se lažemo čuvenom rečenicom: “Trebalo je tako da se desi!”. Ali postoji još jedan problem, što ja ne umem da lažem, najmanje sebe. Dok njoj to ide lakše od ruke. Laž.
Sad ne mogu i ne želim više ništa da menjam i poduzimam. Iscrpela me je, uzela što se uzeti moglo. Toliko puta sam je vraćao, Dunavu bi okrenuo tok. Samo je ona nastavila istim putem. Zato krenuo sam dalje, po svom. Povukao se i nestao. Jer morao sam, da bi preživeo.
Ko to zna, možda smo se samo mimoišli i ukrstili puteve, zbog razloga koje ćemo tek shvatiti. Nadam se da jednom hoćemo. I ona i ja. Pred nama je život. Na kraju, svi smo samo ljudi, koji pokušavaju da prežive na različite načine. Dok mnogi usput lažu i izdaju prijatelje, roditelje, partnere, ipak sami sebe najviše. Neki izdaju čak sebe, poričući da to nikad ne rade.
Eto za kraj, kako će nam sad biti, tek ćemo videti. Svako za sebe…

“Sad znam, ovo je bilo još jedno teže životno iskustvo.”